Фестивал ”Верујете ли у бајке?” 2023

У својој четвртој изведби, у 2023. години током два фестивалска дана представио је четири вида уметничког израза којима је бајка послужила као инспирција - класичну музику, луткарски театар и савремени сценски израз коме је у фокусу покрет и плес, к...
Прочитај више...

Кулурно лето у Руменци - Петровдан 2022

Сваке године, у аутентичном војвођанском насељу надомак Новог Садa, прославља се Петровдан. Будите 11. јула од 19 часова у Културној станици Руменка, јер вас тамо чека интересантан уметнички програм!
Прочитај више...

Фестивал "Верујете ли у бајке"

Наше најмлађе посетиоце обрадовали смо најразличитијим програмима у оквиру позоришног фестивала „Верујете ли у бајке”.
Прочитај више...

Представа "Моја жена се зове Златко"

Посетиоци Културне станице Руменка, имаће прилику да, 30. Децембра у 19.30 часова, уживају у извођењу представе Саше Пантића „Моја жена се зове Златко”.
Прочитај више...

Дечији фестивал „Верујете ли у бајке?"

Дечији фестивал „Верујете ли у бајке?" одржан је у нашој културној станици 22. и 23. октобра.
Прочитај више...

Представа "Аматери"

Представу „Аматери”, у извођењу Новосадског новог театра, погледајте у петак 8. октобра у Културној станици Руменка од 20 сати.
Прочитај више...

Дечија недеља

Дечија недеља биће обележена 7. октобра низом разноврсних догађаја за децу, од 16 до 19 часова, у Културној станици Руменка.
Прочитај више...

Представа за децу „Бајка о сунцу“

Премијеру представе "Бајка о сунцу " најављујемо је за четвртак, 16. септембра са почетком у 13:30 у просторијама Културне станице Руменка
Прочитај више...

Дигитални дечји музички свет

Пројекат „Дигитални дечји музички свет“ биће одржан 12. септембра у 18 сати у нашој културној станици у оквиру недеље извођачке уметности на Kaleidoskop kulture: 100 композиција Јована Адамова.
Прочитај више...

Представа "Рибица и море"

Луткарска представа „Рибица и море“ одушевила је најмлађе, а ми вам преносимо делић атмосфере са ове пустоловине.
Прочитај више...

Богата позоришна јесен у Културној станици Руменка!

Театарски програм: Представе "Боинг Боинг" 20. августа у 20ч, "Рибица и море" среда 25. август у 18ч, "У талогу кафе" 22. септембра у 20ч.
Прочитај више...

Културно лето у Руменки - Петровдан 2021 у Културној станици Руменка

Први дан централне годишње манифестације Културно лето у Руменки - Петровдан протекао је у празничном духу слављења живота и радости после дугог периода пандемије током ког смо били онемогућени да уживамо у културним и уметничким сaдржајима.
Прочитај више...

Културно лето - Петровдан 2021

Погледајте програм културног лета у Руменци, традиционалне манифестације којом обележавамо Петровдан.
Прочитај више...

Пчелица Дана - представа

Наша културна станица је јуче била позорница за оперску представу „Пчелица Дана“ која је изведена у оквиру Змајевих Дечијих Игара и у сарадњи са Удружењем уметника "Високо Це"
Прочитај више...

Змајеве дечије игре

Највољенија манифестација за најмлађе, овогодишње 64. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧИЈЕ ИГРЕ биће одржане од 21. до 27. јуна и представиће дечије, али и стваралаштво за децу и младе.
Прочитај више...

Радионица „ Твоја војвођанска кућа“

Креативи петак са најмлађима: За викенд смо се у нашој културној станици бавили градитељским наслеђем кроз радионицу израде макета типичних руменачких кућа. Погледајте како смо се провели.
Прочитај више...

Новосадски дувачки квинтет

„Пројекат 22” отворен је синоћ концертом Новосадског дувачког квинтета у Културној станици Руменка. Представљен је програмски лук Kaleidoskop kulture у којем ће сви суграђани и његови посетиоци моћи да креирају сопствени калеидоскоп, сачињен од свако...
Прочитај више...

Квартет "Пнеума"

Публика Културне станице Руменка уживала је протеклог викенда у једночасовном концерту квартета „Пнеума”. Квартет „Пнеума” настао је 2019. године и чине га академски образовани музичари Димитрије Бељански (клавир), Андријана Рајић (виолина), Небој...
Прочитај више...

ИЗЛОЖБА ТАПИСЕРИЈА ПОД НАЗИВОМ ПРИРОДА КАО КРЕАЦИЈА

Изложба бе бити организована у простору КC Руменка у периоду од 07-16. маја 2021. год. сваког радног дана од 10-15 часова и викендом у периоду од 17-19 часова.
Прочитај више...

Представа "Од раја до безњенице"

Културна станица Руменка позива Вас на представу под називом „Од раја до безњенице” и промоцију књиге Зорана Суботичког под називом „Чудесни свет Дунђерских”, у среду 28. априла 2021. године, са почетком у 19 часова.
Прочитај више...

IV Пролећне дечије радости

Припремљени програми обухватају различите садржаје за децу , родитеље, баке и деке. Програми су примерени свим узрастима и интересовањима са тематском окосницом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса.
Прочитај више...

Новосађанке ван свог и сваког времена

Изложба Новосађанке ван свог и сваког времена представља афирмативни приказ богате менажерије живота и дела великих жена Новог Сада ...
Прочитај више...

Концерт тамбурашког оркестра "Дерани"

У свом препознатљивом музичком изразу представиће Вам се руменачки тамбурашки оркестар под називом „Дерани“, који је постао синоним за равничарски мелос и традиционално прати уживање у гастрономији.
Прочитај више...

ЗИМСКА ВОЈВОЂАНСКА ТРПЕЗА КРОЗ ИСТОРИЈУ

Презентација „Зимска трпеза војвођанске равнице кроз историју“ настала је као резултат међуинституционалне сарадње Културног центра „Руменка“ и Музеја града Новог Сада.
Прочитај више...

Каталог градитељског наслеђа Руменке

Представља јединствен приказ археолошких налазишта, старих карата места и локалитета али пре свега градитељског наслеђа на простору данашње Руменке. Каталог је настао као плод међуинституционалне сарадње две установе културе- Културног центра „Руменк...
Прочитај више...

Представљање каталога материјалне баштине

Да ли сте знали да се у Српској православној цркви у Руменци чува Осмогласни Каноник Богородици, који потиче из 1697. године?
Прочитај више...

4. Зимски дани културе, кулинарства и старих заната

Традиционална гастрономска и културна манифестација по којој је Руменка позната одржаће се ове године, услед пандемије коронавирусом и епидемиолошких мера које су на снази, у дигиталном формату 19. и 20. фебруара 2021. године.
Прочитај више...

Пепељуга на новогодишњем балу

Представу ћете моћи да погледате у четвртак 31.12.2020. године у 17 часова на нашој фејсбук страници.
Прочитај више...

Верујете ли у бајке?

Међународни фестивал бајке „Верујете ли у бајке? Дводневни фестивал можете испратити 23. и 24. октобра у Културној станици Руменка, са почетком од 17 часова.
Прочитај више...

Распоред активности у КЦ "Руменка"

Погледајте распоред активности хора, плесног и драмског студија, као и представе које су на репертоару нашег центра.
Прочитај више...

Представа "Чујем врати се, чујем остани"

У КЦ "Руменка" у петак, 16.10.2020. са почетком од 19 часова биће изведена представа под називом "Чујем врати се, чујем остани" Омладинског драмског студиа "Шмиранти" из Новог Сада.
Прочитај више...

ФИЛМСКА ЈЕСЕН

Од суботе,17.октобра 2020. године у великој сали Културног центра "Руменка" у сарадњи са Фонадцијом "Нови Сад 2021" кроз програм Културних стница, сваке друге суботе биће организовано филмско вече током којег ће бити приказан по један од култних дома...
Прочитај више...

Савремени циркус за децу

За нама су два активна викенда у којима су деца из Руменке имала прилике да учествују у Кампу савременог дечијег циркуса и прођу кратку обуку циркуских вештина кроз игру и рад са искусним циркуским педагозима из Удружења грађана Креативни погон из Н...
Прочитај више...

Дечија недеља од 5.-12. октобра

Драги малишани, Дечија недеља се ове године одржава под слоганом "Подељена срећа два пута је већа!" КЦ Руменка се придружио организацији Дечије недеље којом Град Нови Сад и Република Србија обележавају период године у коме је фокус на највреднијем с...
Прочитај више...

Школа циркуса за школарце

У Културној станици „Руменка“ у суботу, 26.09.2020. и недељу, 27.09.2020. као и следећи викенд у суботу, 03.10.2020. и недељу, 04.10.2020. у терминима од 10 – 13 часова биће одржан Камп савременог циркуса за школарце!
Прочитај више...

Хуманитарни базар за Лану

Хуманитарни базар за малену Лану одржаће се 26.септембра 2020. године на простору пијаце у Руменки, са циљем да скупљањем добровољних средстава помогну девојчици да победи у својој  највећој борби.
Прочитај више...

Филмска јесен у Културном центру "Руменка"

Оплемените Ваше суботње шетње од јесени посетама пројекцијама култним домаћим кинематографским делима која ће Вас, као и до сада, насмејати, развеселити и подсетити на времена којима смо и сами сведоци а у којима смо се , изгледа, више и чешће смејали!
Прочитај више...

Музичко плесни студио

Програм најављујемо за петак, 18.септембар са почетком у 18 часова на великој сцени Културног центра "Руменка".
Прочитај више...

Koнцерт Камерата Академика

У суботу, 12.09. са почетком у 20 часова на комплетно реновираној сцени Културног центра „Руменка“ у Руменки биће одржан концерт класичне музике у извоћењу оркестра "Camerata academika".
Прочитај више...

ПРЕДСТАВА ЗА ДЕЦУ „ХРАБРИ КРОЈАЧ“

Представа „Храбри кројач“ београдског позоришта „Максимус Арт“ гостоваће у Културном центру „Руменка“ 4. септембра 2020. године са почетком у 17:00 часова.
Прочитај више...

Комедија “Брак у 2020.г. - Како преживети?”

Драги посетиоци, У линку испод најаве можете погледати комедију која се бави актуелном тематиком-начином на који се носимо са изазовима свакодневице а све то на комичан,непосредан и аутентичан начин. Забавите се,насмејте и уживајте.
Прочитај више...

Концерт класичне музике

Мини концерт класичне музике у извођењу младих виолиниста Лане Зорјан и Андреја Балажа уз клавирску пратњу Милена Буче Милошевић. Препустимо се уметности која инспирише и буди најлепше у нама и останимо одговорни! Ваш КЦ "Руменка"
Прочитај више...

Препустимо се уметности

Под слоганом "Препустимо се уметности" улазимо у август, месец за који смо припремили обиље садржаја
Прочитај више...

Виртуелни приказ публикације "Летњи обичаји Cрба у Руменки"-Петровдански обичаји

Погледајте дигиталну публикацију ауторке Јасмине Пивнички о Петровданским обичајима Срба у Руменки.
Прочитај више...

Културно лето - Петровдан

Афирмативна изложба под називом "Кофер сећања, Руменка некад и сада" посвећена је историјату Руменке од првог помена назива места у XIII веку до савременог доба приређена поводом "Културног лета у Руменки - Петровдана".
Прочитај више...

Koнцерт Камерата Академика - Otказан!

Важно обавештење! Вечерашњи концерт оркестра “Камерата академика” у оквиру “Нео фестивала” 2020 отказује се услед немогућности реализације свих мера безбедности које прописује Наредба Градског штаба за ванредне ситуације која је донета данас, 03.јула...
Прочитај више...

Успавана лепотица

Најава представе “Успавана лепотица” у суботу 27. јуна у 17:00 у Културном центру “Руменка” Уз примену мера предострожности и социјалне дистанце са радошћу Вас очекујемо! Ваш КЦ “Руменка”!
Прочитај више...

Представа "Стидљива аждаја"

Субота,20.06.2020. са почетком у 17 часова у КЦ “Руменка” гостује сјајна представа за децу и мало старије која ће Вас,сигурни смо,насмејати и развеселити. Уз све мере опреза са радошћу Вас очекујемо! Улаз је слободан.
Прочитај више...

Изложба најлепших стихова наших песника романтизма

Поред видео-записа у просторијама КЦ “Руменка” очекује Вас изложба најлепших стихова наших песника романтизма исписаних калиграфијом-краснописом који и сами можете испробати током посете поставци. Аутор програма је др народне  књижевности Јасмина Пив...
Прочитај више...

ЛУТКАРСКИ МИНИСЕРИЈАЛ "ИГРА- РАЗБИБРИГА"

Драги малишани, вечерас у 19 часова и на сајту Културног центра "Руменка" као и на нашој фб страници можете премијерно погледати представу намењену малишанима коју смо приредили са жељом да Вам у околностима изолације приближимо дух позоришта које на...
Прочитај више...

Наставак програма и рада

Културни центар “Руменка” од прошле недеље, након извршене дезинфекције простора и обезбеђења неопходних мера заштите биће отворен за посете у складу са Наредбом о забрани окупљања у Републици Србији на јавним местима у затвореном и отвореном простор...
Прочитај више...

Ускршња радионица - Једнопотезно сликање 3. део

У овом видеу приказана је техника једнопотезног сликања акрилним бојама на разним предметима које можемо да нађемо у нашем дому. Ауторка видеа је за потребе снимања декорисала једну стару саксију која ће послужити за Васкршњу декорацију.
Прочитај више...

Једнопотезно сликање 2. део

У овом видеу приказана је техника једнопотезног сликања у више боја на Васкршњим јајима. Ауторка видеа је за потребе снимања користила јаја од стиропора али исти ефекат се може постићи и на обичним, најбоље белим јајима, која су претходно добро скувана.
Прочитај више...

Ускршњи цветни аранжмани у кућној изведби

У околностима ограниченог кретања услед пандемије коронавирусом па самим тим и немогућности да предстојеће ускршње празнике обележимо на начин на који смо навикли са прелепим,разнобојним трпезама на којима цветни аранжмани и фарбана, украшена васкршњ...
Прочитај више...

Уметничке радионице са ускршњом тематиком

Једнопотезно сликање - One Stroke Painting Једнопотезно сликање је све популарнија сликарска техника помоћу које уметник формира различите облике из више боја али само једним потезом четкице. Признати зачетник ове јединствене технике осликавања раз...
Прочитај више...

Дигитална солидарност

Портал Дигитална солидарност намењен је свима који су услед пандемије коронавируса у својим кућама. Желимо да на једном месту објавимо све информације о бесплатним платформама за учење на даљину, рад од куће, бесплатним онлајн књигама, курсевима, фи...
Прочитај више...

Cнимак представe “Кирија” Б. Нушића

Драги посетиоци, услед пандемије коронавирусом и немогућности реализације и посете културних програма које установа реализује, нудимо Вам могућност да у виртуелном издању погледате комедију “Кирија” по тексту Бранислава Нушића.
Прочитај више...

ИЗЛОЖБА „ЈЕЛЕНА КАРАЂОРЂЕВИЋ - МАЈКА ПОСЛЕДЊЕГ РОМАНОВА У ЦАРСКОЈ РУСИЈИ“

Погледајте изложбу o Јелени Карађорђевић Романов (1884-1962), српској принцези коју су историjски извори који су нам до сада били доступни неправедно запоставили а чија судбина трагиком коју са собом носи оставља без даха док племенитост и несвакидаш...
Прочитај више...

Културни програм у време пандемије

Драги посетиоци, Услед пандемије коронавирусом и изолације као предуслова спречавања даљег ширења погубне болести а са жељом да Вам понудимо подршку и ужиивање у културним,забавним и едукативним програмима, Културни центар “Руменка” понудуће Вам прог...
Прочитај више...

Представа за децу "ЦРВЕНКАПА"

Представа "Црвенкапа" београдског "Машиног позоришта" гостоваће у Културном центру "Руменка" 11.марта 2020. године са почетком у 17:30 часова.
Прочитај више...

Прослава Дана жена

У знаку Дана посвећеног женама, током ког славимо њихову лепоту, снагу и важност у животу сваког од нас, КЦ Руменка вас позива на приредбу тим поводом коју реализујемо у сарадњи са Предшколском установом "Весели патуљци" и ОШ "Свети Сава" у понедељак...
Прочитај више...

Изложба "Стари кофери" аутор: Надица Јосимовић

У среду, 04. марта са почетком у 17 часова посетите изложбу ”Стари кофери” и уживајте у чарима боја и уметности!
Прочитај више...

Зимски дани културe, кулинарства и старих заната

Наредни викенд, тачније 07.и 08. фебруар резервисани су за фестивалско обележавање манифестације којој се радују житељи Руменке али и љубитељи гастрономије из земље и иностранства.
Прочитај више...

Изложба "Нови Сад седиште Дунавске бановине"

Културни центар "Руменка" биће домаћин изложбе "Нови Сад-седиште Дунавске бановине" аутора историчара Петра Ђурђева
Прочитај више...

Биоскоп у недељу 2. фебруара

Забавни програм КЦ “Руменка” од фебруара ове године биће богатији за још један садржај. Улазнице у предпродаји по цени од 250 дин.
Прочитај више...

Промоција књиге Ђорђа Поповића

Промоција књиге Ђорђа Поповића под називом „Слика са твојим ликом“ вечерас, 15. јануара 2020. године са почетком у 20 часова у Културном центру „Руменка“ Улаз је бесплатан! Добродошли!
Прочитај више...

Новогодишњи концерт

Новогодишњи концерт поводом дочека Нове године по јулијанском календару, познатији као Српска нова година у оквиру ког су са репертоаром српског изворног мелоса наступили Велики народни дечији оркестар КУД-а “Светозар Марковић” под диригентском палиц...
Прочитај више...

Српска Нова година

У оквиру “Новогодишњег програма” КЦ “Руменка” најављујемо Велики новогодишњи концерт за 13.01.2020. године са почетком у 18 часова поводом дочека Српске нове године!
Прочитај више...

Комедија "Луда лова"

Вечерас је у великој сали КЦ “Руменка” изведена комедија “Луда лова” аматерског позоришта “Шмиранти” из Новог Сада која је публици подарила сат времена смеха и изазвала лавину доброг расположења.
Прочитај више...

Кадрови са наступа малог хора

Мали хор КЦ “Руменка” под руководством Миодрага Близанца вечерас се својим омиљеним музичким нумерама представио публици и посетиоцима новосадског Винтер Феста на Тргу слободе са почетком у 18 часова.
Прочитај више...

Zimski fest

У оквиру овогодишњег Винтер Феста наступиће и “Мали хор” Културног центра “Руменка”! Музичко представљање наших малишана у новогодишњој јелци на Тргу слободе најављено је за петак,13.12.2019. са почетком у 18 часова!
Прочитај више...

Позоришни комад "Од раја до безњенице"

Позоришни комад о љубави Лазе Костића и Лене Дунђерски.
Прочитај више...

Дечија представа „Лав и миш“

У Културном центру „Руменка“ у понедељак, 07. октобра са почетком у 18 часова играће дечија представа под називом „Лав и миш“ у продукцији позоришта „Театрило“ из Новог Сада:
Прочитај више...

Помен трагично страдалим Србима

Потакнути заветом сећања, Културни центар „Руменка“, Месна заједница „Руменка“ и Српска православна црквена општина у Руменки, заједнички организују обележавање 171 - годишњице трагичног прогрома Срба у Руменки који се догодио 11. септембра 1848. год...
Прочитај више...

Почетак јесење драмске сезоне

Након летње паузе почиње јесења драмска сезона у Културном центру “Руменка”. Тим поводом, са великим задовољством и посебном радошћу најављујемо две лепе, забавне и едукативне дечије представе које ће потпуно беспатно бити изведене у Културном центр...
Прочитај више...

Kyлтурно лето у Руменки - Петровдан

Јуче је свечано је отворена манифестација “Културно лето у Руменки-Петровдан” која се од прошле године обележава у трајању од два дана а манифестацију је званично отворио Члан Градског већа за културу Далибор Рожић.
Прочитај више...

Културно лето - Петровдан

Подсећамо Вас на богат програм који КЦ “Руменка” најављује за 11.07.2019. (четвртак) са почетком у 17 часова,у просторијама КЦ-а у оквиру ког, после свечаног отварања,изложбе и послужења следи целовечерњи програм у знаку забаве и смеха,најпре за децу...
Прочитај више...

Представа “Кирија” Б. Нушића, 5.juna у 20 часова

Премијера комедије “Кирија” Б. Нушића у изведби Драмског студија КЦ “Руменка” 05.06.2019. са почетком у 20 часова! Следеће извођење је 06.06.2019. на истом месту а 07.05.2019. најављено је гостовање у Културном центру Новог Сада са почетком у 17:30 (...
Прочитај више...

Промоција сајта и фестивала “СРЦА У ХАРМОНИЈИ”

Културни центар “Руменка” јуче је био домаћин деветог међународног иклузивног музичког фестивала “Harts in harmony” а тим поводом промовисан је и приступачан веб-сајт ове установе који је реализован у сарадњи са Домом за децу и омладину ометену у раз...
Прочитај више...

Музика нас све спаја

Позивамо Вас да својим присуством увеличате наш догађај - „Музика нас све спаја“ у четвртак, 30. маја 2019. године у 18 часова.
Прочитај више...

Отварање изложбе “Нови Сад - некад и сад”

Отварање изложбе “Нови Сад-некад и сад” која је реализована у сарадњи Историјског архива Града Новог Сада и “Студија Бечкерек” а под покровитељством Фондације “Нови Сад 2021” уприличено је данас у Културном центру “Руменка”.
Прочитај више...

Драмски студио

Културни центар"Руменка" у оквиру континуираних програмских делатности реализује програм Драмски студио у оквиру ког деца и млади имају прилику да под стручним надзором овладају вештинама глуме, реторике и јавног наступа.Прва комедија којом су се ши...
Прочитај више...

Распоред музичких проба

Распоред музичких проба и уметничких радионица у Културном центру “Руменка” за наредних седам дана:  1.Данас,10.04. са почетком у 17 часова одржаће се проба Малог хора КЦ “Руменка” под вођством Илонке Ребачек  2.Сутра,11.04. са почетком у 20 часова о...
Прочитај више...

Пролећне дечије радости

Манифестација посвећена деци и традицији Васкрса као највећег хришћанског празника коју је Културни центар “Руменка” покренуо прве године постојања, одржава се између католичког и православног Васкрса негујући традицију кроз низ културних програма на...
Прочитај више...

Важно обавештење

У среду,03.априла са почетком у 18 часова одржаће се аудиција и прва проба Малог хора КЦ “Руменка” који ће водити Илонка Ребачек а у четвртак,04.априла у исто време (18 часова)одржаће се аудиција и прва проба Мешовитог хора КЦ “Руменка” који ће насту...
Прочитај више...

Патролне Шапе - Дечија представа

Зимски дани културе у Руменки

Зимски дани културe, кулинарства и старих заната

Манифестација посвећена мултикултуралности локалитета на пољу гастрономије и материјалног културног наслеђа. Обухвата обележавање традиционалне гастономске међународне вишедеценијске манифестације-пихтијаде уз пригодан културни контекст и музичко-за...
Прочитај више...

Руски кутак

Драги посетиоци програма које КЦ “Руменка” реализује, са радошћу Вас обавештавамо да “Руски кутак” званично почиње са радом у уторак 21.05.2019. Настава руског језика одвијаће се два пута недељно- уторком 17:30-18:30 (за старије) и 18:30-19:30 (за мл...
Прочитај више...

Предавања

Културни центар "Руменка" програмом рада планира, организује и реализује предавања отвореног типа као и трибине и промоције књига и публикација. Предавања која се организују баве се најразличитијим темама од историјских, културолошких, забавних, еду...
Прочитај више...

Концерт Апсолутно романтично

Концерт Гаравог сокака

Концерт Амадеус бенда

Kyлтурно лето у Руменки

Обухвата вишевековно традиционално обележавање Петровдана, тј. хришћанског празника  Светих апостола Петра и Павла као заштитника места, обележава се 12.07.2019. године, уз низ пригодних свечаности, културно-уметнички и забавни програм.
Прочитај више...
Поништи подешавања

Алати за приступачност за слепе и слабовиде

Величина фонта

A A A

Подесите контраст

A A

Обележите линкове