Манифестације

ЗИМСКА ВОЈВОЂАНСКА ТРПЕЗА КРОЗ ИСТОРИЈУ
Презентација „Зимска трпеза војвођанске равнице кроз историју“ настала је као резултат међуинституционалне сарадње Културног центра „Руменка“ и Музеја града Новог Сада.
Прочитај више...
Каталог градитељског наслеђа Руменке
Представља јединствен приказ археолошких налазишта, старих карата места и локалитета али пре свега градитељског наслеђа на простору данашње Руменке. Каталог је настао као плод међуинституционалне сарадње две установе културе- Културног центра „Руменк...
Прочитај више...
Представљање каталога материјалне баштине
Да ли сте знали да се у Српској православној цркви у Руменци чува Осмогласни Каноник Богородици, који потиче из 1697. године?
Прочитај више...
Концерт тамбурашког оркестра "Дерани"
У свом препознатљивом музичком изразу представиће Вам се руменачки тамбурашки оркестар под називом „Дерани“, који је постао синоним за равничарски мелос и традиционално прати уживање у гастрономији.
Прочитај више...
4. Зимски дани културе, кулинарства и старих заната
Традиционална гастрономска и културна манифестација по којој је Руменка позната одржаће се ове године, услед пандемије коронавирусом и епидемиолошких мера које су на снази, у дигиталном формату 19. и 20. фебруара 2021. године.
Прочитај више...
Верујете ли у бајке?
Међународни фестивал бајке „Верујете ли у бајке? Дводневни фестивал можете испратити 23. и 24. октобра у Културној станици Руменка, са почетком од 17 часова.
Прочитај више...
Дечија недеља од 5.-12. октобра
Драги малишани, Дечија недеља се ове године одржава под слоганом "Подељена срећа два пута је већа!" КЦ Руменка се придружио организацији Дечије недеље којом Град Нови Сад и Република Србија обележавају период године у коме је фокус на највреднијем с...
Прочитај више...
Хуманитарни базар за Лану
Хуманитарни базар за малену Лану одржаће се 26.септембра 2020. године на простору пијаце у Руменки, са циљем да скупљањем добровољних средстава помогну девојчици да победи у својој  највећој борби.
Прочитај више...
Културно лето - Петровдан
Афирмативна изложба под називом "Кофер сећања, Руменка некад и сада" посвећена је историјату Руменке од првог помена назива места у XIII веку до савременог доба приређена поводом "Културног лета у Руменки - Петровдана".
Прочитај више...
Дигитална солидарност
Портал Дигитална солидарност намењен је свима који су услед пандемије коронавируса у својим кућама. Желимо да на једном месту објавимо све информације о бесплатним платформама за учење на даљину, рад од куће, бесплатним онлајн књигама, курсевима, фи...
Прочитај више...
Зимски дани културe, кулинарства и старих заната
Наредни викенд, тачније 07.и 08. фебруар резервисани су за фестивалско обележавање манифестације којој се радују житељи Руменке али и љубитељи гастрономије из земље и иностранства.
Прочитај више...
Новогодишњи концерт
Новогодишњи концерт поводом дочека Нове године по јулијанском календару, познатији као Српска нова година у оквиру ког су са репертоаром српског изворног мелоса наступили Велики народни дечији оркестар КУД-а “Светозар Марковић” под диригентском палиц...
Прочитај више...
Српска Нова година
У оквиру “Новогодишњег програма” КЦ “Руменка” најављујемо Велики новогодишњи концерт за 13.01.2020. године са почетком у 18 часова поводом дочека Српске нове године!
Прочитај више...
Кадрови са наступа малог хора
Мали хор КЦ “Руменка” под руководством Миодрага Близанца вечерас се својим омиљеним музичким нумерама представио публици и посетиоцима новосадског Винтер Феста на Тргу слободе са почетком у 18 часова.
Прочитај више...
Zimski fest
У оквиру овогодишњег Винтер Феста наступиће и “Мали хор” Културног центра “Руменка”! Музичко представљање наших малишана у новогодишњој јелци на Тргу слободе најављено је за петак,13.12.2019. са почетком у 18 часова!
Прочитај више...
Помен трагично страдалим Србима
Потакнути заветом сећања, Културни центар „Руменка“, Месна заједница „Руменка“ и Српска православна црквена општина у Руменки, заједнички организују обележавање 171 - годишњице трагичног прогрома Срба у Руменки који се догодио 11. септембра 1848. год...
Прочитај више...
Kyлтурно лето у Руменки - Петровдан
Јуче је свечано је отворена манифестација “Културно лето у Руменки-Петровдан” која се од прошле године обележава у трајању од два дана а манифестацију је званично отворио Члан Градског већа за културу Далибор Рожић.
Прочитај више...
Културно лето - Петровдан
Подсећамо Вас на богат програм који КЦ “Руменка” најављује за 11.07.2019. (четвртак) са почетком у 17 часова,у просторијама КЦ-а у оквиру ког, после свечаног отварања,изложбе и послужења следи целовечерњи програм у знаку забаве и смеха,најпре за децу...
Прочитај више...
Зимски дани културe, кулинарства и старих заната
Манифестација посвећена мултикултуралности локалитета на пољу гастрономије и материјалног културног наслеђа. Обухвата обележавање традиционалне гастономске међународне вишедеценијске манифестације-пихтијаде уз пригодан културни контекст и музичко-за...
Прочитај више...
Пролећне дечије радости
Манифестација посвећена деци и традицији Васкрса као највећег хришћанског празника коју је Културни центар “Руменка” покренуо прве године постојања, одржава се између католичког и православног Васкрса негујући традицију кроз низ културних програма на...
Прочитај више...
Kyлтурно лето у Руменки
Обухвата вишевековно традиционално обележавање Петровдана, тј. хришћанског празника  Светих апостола Петра и Павла као заштитника места, обележава се 12.07.2019. године, уз низ пригодних свечаности, културно-уметнички и забавни програм.
Прочитај више...
Поништи подешавања

Алати за приступачност за слепе и слабовиде

Величина фонта

A A A

Подесите контраст

A A

Обележите линкове