Манифестације

Фестивал ”Верујете ли у бајке?” 2023
У својој четвртој изведби, у 2023. години током два фестивалска дана представио је четири вида уметничког израза којима је бајка послужила као инспирција - класичну музику, луткарски театар и савремени сценски израз коме је у фокусу покрет и плес, к...
Прочитај више...
Кулурно лето у Руменци - Петровдан 2022
Сваке године, у аутентичном војвођанском насељу надомак Новог Садa, прославља се Петровдан. Будите 11. јула од 19 часова у Културној станици Руменка, јер вас тамо чека интересантан уметнички програм!
Прочитај више...
Фестивал "Верујете ли у бајке"
Наше најмлађе посетиоце обрадовали смо најразличитијим програмима у оквиру позоришног фестивала „Верујете ли у бајке”.
Прочитај више...
Дечији фестивал „Верујете ли у бајке?"
Дечији фестивал „Верујете ли у бајке?" одржан је у нашој културној станици 22. и 23. октобра.
Прочитај више...
Културно лето у Руменки - Петровдан 2021 у Културној станици Руменка
Први дан централне годишње манифестације Културно лето у Руменки - Петровдан протекао је у празничном духу слављења живота и радости после дугог периода пандемије током ког смо били онемогућени да уживамо у културним и уметничким сaдржајима.
Прочитај више...
Културно лето - Петровдан 2021
Погледајте програм културног лета у Руменци, традиционалне манифестације којом обележавамо Петровдан.
Прочитај више...
Змајеве дечије игре
Највољенија манифестација за најмлађе, овогодишње 64. ЗМАЈЕВЕ ДЕЧИЈЕ ИГРЕ биће одржане од 21. до 27. јуна и представиће дечије, али и стваралаштво за децу и младе.
Прочитај више...
IV Пролећне дечије радости
Припремљени програми обухватају различите садржаје за децу , родитеље, баке и деке. Програми су примерени свим узрастима и интересовањима са тематском окосницом најрадоснијег хришћанског празника Васкрса.
Прочитај више...
ЗИМСКА ВОЈВОЂАНСКА ТРПЕЗА КРОЗ ИСТОРИЈУ
Презентација „Зимска трпеза војвођанске равнице кроз историју“ настала је као резултат међуинституционалне сарадње Културног центра „Руменка“ и Музеја града Новог Сада.
Прочитај више...
Каталог градитељског наслеђа Руменке
Представља јединствен приказ археолошких налазишта, старих карата места и локалитета али пре свега градитељског наслеђа на простору данашње Руменке. Каталог је настао као плод међуинституционалне сарадње две установе културе- Културног центра „Руменк...
Прочитај више...
Представљање каталога материјалне баштине
Да ли сте знали да се у Српској православној цркви у Руменци чува Осмогласни Каноник Богородици, који потиче из 1697. године?
Прочитај више...
Концерт тамбурашког оркестра "Дерани"
У свом препознатљивом музичком изразу представиће Вам се руменачки тамбурашки оркестар под називом „Дерани“, који је постао синоним за равничарски мелос и традиционално прати уживање у гастрономији.
Прочитај више...
4. Зимски дани културе, кулинарства и старих заната
Традиционална гастрономска и културна манифестација по којој је Руменка позната одржаће се ове године, услед пандемије коронавирусом и епидемиолошких мера које су на снази, у дигиталном формату 19. и 20. фебруара 2021. године.
Прочитај више...
Верујете ли у бајке?
Међународни фестивал бајке „Верујете ли у бајке? Дводневни фестивал можете испратити 23. и 24. октобра у Културној станици Руменка, са почетком од 17 часова.
Прочитај више...
Дечија недеља од 5.-12. октобра
Драги малишани, Дечија недеља се ове године одржава под слоганом "Подељена срећа два пута је већа!" КЦ Руменка се придружио организацији Дечије недеље којом Град Нови Сад и Република Србија обележавају период године у коме је фокус на највреднијем с...
Прочитај више...
Хуманитарни базар за Лану
Хуманитарни базар за малену Лану одржаће се 26.септембра 2020. године на простору пијаце у Руменки, са циљем да скупљањем добровољних средстава помогну девојчици да победи у својој  највећој борби.
Прочитај више...
Културно лето - Петровдан
Афирмативна изложба под називом "Кофер сећања, Руменка некад и сада" посвећена је историјату Руменке од првог помена назива места у XIII веку до савременог доба приређена поводом "Културног лета у Руменки - Петровдана".
Прочитај више...
Дигитална солидарност
Портал Дигитална солидарност намењен је свима који су услед пандемије коронавируса у својим кућама. Желимо да на једном месту објавимо све информације о бесплатним платформама за учење на даљину, рад од куће, бесплатним онлајн књигама, курсевима, фи...
Прочитај више...
Зимски дани културe, кулинарства и старих заната
Наредни викенд, тачније 07.и 08. фебруар резервисани су за фестивалско обележавање манифестације којој се радују житељи Руменке али и љубитељи гастрономије из земље и иностранства.
Прочитај више...
Новогодишњи концерт
Новогодишњи концерт поводом дочека Нове године по јулијанском календару, познатији као Српска нова година у оквиру ког су са репертоаром српског изворног мелоса наступили Велики народни дечији оркестар КУД-а “Светозар Марковић” под диригентском палиц...
Прочитај више...
Српска Нова година
У оквиру “Новогодишњег програма” КЦ “Руменка” најављујемо Велики новогодишњи концерт за 13.01.2020. године са почетком у 18 часова поводом дочека Српске нове године!
Прочитај више...
Кадрови са наступа малог хора
Мали хор КЦ “Руменка” под руководством Миодрага Близанца вечерас се својим омиљеним музичким нумерама представио публици и посетиоцима новосадског Винтер Феста на Тргу слободе са почетком у 18 часова.
Прочитај више...
Zimski fest
У оквиру овогодишњег Винтер Феста наступиће и “Мали хор” Културног центра “Руменка”! Музичко представљање наших малишана у новогодишњој јелци на Тргу слободе најављено је за петак,13.12.2019. са почетком у 18 часова!
Прочитај више...
Помен трагично страдалим Србима
Потакнути заветом сећања, Културни центар „Руменка“, Месна заједница „Руменка“ и Српска православна црквена општина у Руменки, заједнички организују обележавање 171 - годишњице трагичног прогрома Срба у Руменки који се догодио 11. септембра 1848. год...
Прочитај више...
Kyлтурно лето у Руменки - Петровдан
Јуче је свечано је отворена манифестација “Културно лето у Руменки-Петровдан” која се од прошле године обележава у трајању од два дана а манифестацију је званично отворио Члан Градског већа за културу Далибор Рожић.
Прочитај више...
Културно лето - Петровдан
Подсећамо Вас на богат програм који КЦ “Руменка” најављује за 11.07.2019. (четвртак) са почетком у 17 часова,у просторијама КЦ-а у оквиру ког, после свечаног отварања,изложбе и послужења следи целовечерњи програм у знаку забаве и смеха,најпре за децу...
Прочитај више...
Зимски дани културe, кулинарства и старих заната
Манифестација посвећена мултикултуралности локалитета на пољу гастрономије и материјалног културног наслеђа. Обухвата обележавање традиционалне гастономске међународне вишедеценијске манифестације-пихтијаде уз пригодан културни контекст и музичко-за...
Прочитај више...
Пролећне дечије радости
Манифестација посвећена деци и традицији Васкрса као највећег хришћанског празника коју је Културни центар “Руменка” покренуо прве године постојања, одржава се између католичког и православног Васкрса негујући традицију кроз низ културних програма на...
Прочитај више...
Kyлтурно лето у Руменки
Обухвата вишевековно традиционално обележавање Петровдана, тј. хришћанског празника  Светих апостола Петра и Павла као заштитника места, обележава се 12.07.2019. године, уз низ пригодних свечаности, културно-уметнички и забавни програм.
Прочитај више...
Поништи подешавања

Алати за приступачност за слепе и слабовиде

Величина фонта

A A A

Подесите контраст

A A

Обележите линкове