Новосађанке ван свог и сваког времена

 
Изложба Новосађанке ван свог и сваког времена представља афирмативни приказ богате менажерије живота и дела великих жена Новог Сада, хероина Српске Атине које су својим ликом и делом обележиле историју нашег града и чија се имена у исту исписују златним словима. Назив изложбе је симболичан и указује на чињеницу да је свака епоха и свако време ограничавајуће на свој начин док су овако снажне и инспиративне жене попут светионика генерацијама и својеврсног узора а да поштовање и познавање њиховог дела треба посматрати као императив у неговању културе сећања према женској историји нашег Града.

Изложба  представља лик и дело четири даме, хероина чија имена чине плејаду првих жена Новог Сада кроз призму различитих историјских епоха- Марије Трандафил, Савке Суботић, Милице Томић и Милеве Марић- Ајнштајн виђених кроз призму особености сензибилитета и природе сваке од њих која је уједно одредила мисију коју су следиле и дело које их је учинило бесмртнима.

Упознајте живот и дело Новосађанки ван свог и сваког времена, дама које ће Вас оплеменити и инспирисати!
 
Изложба  Новосађанке ван свог и сваког времена, која ће бити доступна и у дигиталном формату на сајту http://www.kcrumenka.rs/ и фејсбук страници https://sr-rs.facebook.com/kulturnastanicarumenka/ Културне станице Руменка, од петка, 19.03.2021. у 17 часова.
Поништи подешавања

Алати за приступачност за слепе и слабовиде

Величина фонта

A A A

Подесите контраст

A A

Обележите линкове